Ciclism

Turul Cehiei, o cursă născută în vin. El a încordat bătălia de la Mitchelton împotriva tuturor

„Două etape câștigătoare, prima și a doua generală, concurența de notare și competiția pe echipe. În plus, un gest frumos de la Daryl (Impey) care a ajutat la câștigarea lui Lucas (Hamilton) în etapa finală ”, șeful Mitchelton-Scott Matt White și-ar fi putut mulțumi satisfacția. favorit. Fără dansuri de curtoazie, obiectivul a fost o victorie, în timp ce a existat o altă echipă WorldTour Bora-Hansgrohe la început. „Am venit aici cu ambiții mari, dar cu echipa pe care am ales-o am fost realiste.A fost grozav să ai o echipă atât de motivată în jur și să simți atât de mult sprijin din partea tuturor ”, a declarat Daryl Impey sud-africanul, care a adus tricoul galben până la final. de la Turul Franței din acest an, precum și de cronometrații de calitate care l-au condus la conducere după conducerea inițială a echipei împotriva cronometrului.

” Nicio altă echipă nu a călătorit un metru sau mai puțin “

În zilele următoare au trebuit să reflecte atacurile tuturor celorlalte grajduri. Orice evadare trebuia să se descurce singuri și, în mare parte, i-a lăsat pe refugiați un avânt controlat. La momentul potrivit, l-au distrus și și-au adus liderii la final în cel mai bun loc.Mulțumită secundelor bonus pentru podiumuri, aceștia păzeau cu grijă tricoul galben. „Toată lumea știa că suntem favoriți, așa că ne-au privit în toate cele trei etape. Nicio altă echipă nu a călătorit un metru în trei zile, doar băieții noștri “, a subliniat el. Totuși, lupta pentru victorie a fost deschisă până la sfârșit datorită distanțelor mici și a decis asupra circuitelor finale din jurul Šternberk, așa cum a profețit. Șef al Elkov-autor Vladimír Vávra.Mai întâi a încercat să-l atace pe Andreas Schillinger din Bory, dar la a doua ieșire pe cărămizile abrupte din jurul Castelului Šternberk, primul grup l-a înghițit din nou. Michael Kukrle s-a așezat în același loc, iar când i-a condus pe ceilalți la zece metri distanță, părea că, ca și anul trecut, s-a îndreptat spre o victorie în certificatul său de naștere.Dar de îndată ce s-a întors la capătul segmentului abrupt de cuburi, a avut Impey cu Hamilton și Felix Grosschartner din Bora blocați la volan.

Kukrle : Nu ar putea fi mai bine

La acel moment, era clar că numai câștigătorul etapei va decide între ei. „În ultima etapă am fost patru în față, doi dintre ei din Mitchelton. Au fost cu adevărat super-puternici “, a recunoscut Grosschartner, care în cele din urmă a ajuns pe locul patru.

Kukrle a încercat să sară cinci sute de metri înaintea porții adversarului său, dar în cele din urmă a trecut prin primul pumn al lui Hamilton cu un pumn încleștat și cu un zâmbet pe buze în spatele lui. Impey.Chiar și finisajul a fost perfect. “Nu este niciodată ușor să câștigi, dar orice este posibil cu o echipă dedicată”, a apreciat Impey. . „Mitchelton a avut o manevră de urcare extrem de puternică aici și oameni din Turul Franței. Am crezut că vin aici să se antreneze pentru a obține o mică perseverență “, a zâmbit el.

Cu toate acestea, Elkov-Autor ar fi putut fi mulțumit și de performanțele sale. care a câștigat tricoul alb pentru cel mai bun tânăr și a opta Karel Hník.În plus, aceștia au fulgerat pe locul doi în cronometrul echipei cu o pierdere minimă de șaisprezece secunde. „Sunt foarte mulțumit de performanța noastră și aș dori să-l felicit pe Michael Kukrle, care s-a remarcat în competiția mondială la Turul ceh din acest an.Din nou, am arătat că nu avem nicio problemă în a conduce aceste echipe și a ajunge în vârf “, a declarat directorul echipei Vladimir Vavra.

Turul ceh din acest an a oferit un spectacol interesant și s-a mutat puțin mai departe. Ea a venit la fanii ciclismului din fața ușii lor în cronometrul de la Ostrava, a adăugat un nou Beskydy la faza bine dovedită a lui Jeseník și, împreună cu o a doua etapă mai flatată a lui Haná, a creat un amestec sofisticat. „Nu este cea mai mare cursă din calendarul nostru, dar felul în care câștigi este la fel de important.De asemenea, el a umplut golul cu băieții din Turul Franței și ne-a reglat bine pentru următoarele curse care ne așteaptă ”, a spus White. chiar distanțe de conducere scurte. „Există întotdeauna bani în primul rând, dar putem oferi și cazare peste standard în hotelurile din Olomouc, pe care nu le întâlnesc atât de des la curse. Acestea au cea mai îndepărtată distanță de o sută de kilometri, dar mai ales pe o distanță de douăzeci și treizeci de kilometri, iar acestea sunt distanțe foarte favorabile. Așa că sportivii se odihnesc și sunt încă într-o cameră ”, a subliniat Vasicek.Cu toate acestea, nu poate fi contestat faptul că a scos din praf două cele mai mari curse din Republica Cehă cu sunet și în străinătate. „Este an mai dificil an de an, dar o echipă de oameni este experimentată și cred că vom merge și mai departe”, a spus el, amintind de început. „În 2008, am fost solicitat de Asociația Cehă de Ciclism să dezvolte și să reînnoiesc cursa de pace. Ideea nu s-a făcut realitate, asociația nici măcar nu m-a plătit pentru slujbă, dar la a doua șapte vinuri bune am spus că o să facem un turneu ceh ”, râde omul care s-a luptat pentru Uničov în tinerețe.