FC Otelul

Liverpool încheie un an perfect și fără pierderi în Premier

Pe 3 ianuarie 2018, Liverpool a vizitat Etihad în funcția de lider al premierului și cu un avans de șapte puncte peste Manchester City. O provocare pe care au pierdut-o (2-1) suferind o înfrângere care le-a minimizat avantajul și care a fost esențială pentru ca Liga să ajungă să fie „cetățeană”. “Dacă mi-ar fi spus că după ce am jucat de două ori împotriva lui City am fi cu patru puncte mai sus, nu l-aș crede. Suntem într-o poziție bună…dar nu cântăm despre asta de multă vreme”, a mărturisit Jürgen Klopp. Cu toate acestea, cele patru remize (Leicester, West Ham, United și Everton) din turul doi i-au condamnat pe poziția a doua, după o eternă clasare cu Pep Guardiola, care i-a făcut pe cei doi cu 97 de puncte! Întârzierea din Manchester a fost decisivă…iar ultima în 365 de zile.

“În vestiar nu a fost petrecere sau nimic. Este o perioadă intensă și nimeni nu va ieși la o băutură. Toți așteaptă cu nerăbdare să meargă la culcare”, a glumit Klopp după triumf (2-0) asupra lui Sheffield United care a încheiat un an perfect fără înfrângeri ale campioanei Ligii Campionilor din Premieră. În această perioadă, împărțite în două sezoane, au jucat 37 de meciuri, câștigând 32, remizând cinci și marcând 89 de goluri. 101 puncte din 111 posibile cu care au luptat până la sfârșit pentru ultimul premier și acum sunt lideri. În acest sezon, cu 19 victorii și un meci, acumulează 58 de puncte egalând recordul lui Guardiola City în 2017-18. Doar United (1-1 la Old Trafford) le-a „zgâriat” într-un anumit punct în acest sezon.

Au urmărit cel mai bun început din istoria secolului „fotbalului”…și conduc Leicester cu 13 puncte și City cu 14 cu un joc mai puțin. În Anglia, numai Arsenalul lui Wenger (49 de meciuri consecutive fără pierderi între 2003 și 2004, inclusiv toate 2003-04) și Chelsea lui Mourinho (40 între 2004 și 2005) depășesc cele 37 de meciuri ale acestui „Pool” fără a se încadra în Ligă. “Sunt foarte mândru de jucătorii mei”, a dezvăluit un Klopp care în sezon și jumătate a pierdut doar un singur meci din Premier. Record care nu l-a câștigat să cucerească niciun titlu englez anul trecut. Au plecat cu toții în oraș. “Sunt cea mai bună echipă cu care m-am confruntat vreodată în cariera mea”, a mărturisit Pep. Câștigarea unei Ligii la 30 de ani de la ultima sa luptă este marea provocare a germanului. Sunt pe drum.