Fotbal

Ajax revine la „NAC spaniolă”, cu un gol de la Neres și urmează șapte dintre PSV

Ajax, deși de departe, este încă în lupta pentru Eredivisie. Ucenicii lui Erik ten Hag, nou-veniți de la FC Utrecht, au învins NAC Breda (2-1) și au rămas cu șapte puncte în spatele lui PSV Eindhoven din ‘Chucky’ Lozano pe masă.

El ‘ NAC spaniolă – Pablo Marí, Angeliño și Manu García au jucat la început și au plecat la 69 ‘Paolo Fernandes – au lovit primul la Johan Cruijff ArenA. Thierry Ambrose – unul dintre cei șase jucători repartizați de Manchester City în NAC – a profitat de o respingere proastă a lui De Ligt după ce un centru Angeliño a împușcat Onana din față.

Ajax l-a întors la marcator înainte de pauză. Van de Beek a marcat 1-1 în 25 ‘după o joacă excelentă a lui Justin Kluivert.”Fiul lui Patrick” a câștigat o linie de jos pe partea stângă, s-a așezat pe Verschueren cu piciorul stâng și a servit un centru de lux cu mâna dreaptă, astfel încât interiorul tânăr ‘Ajacied’ a marcat cel de-al optulea gol al cursului la plăcere. Nu este rău să fie primul său sezon complet în elită.

David Neres a transformat jocul în 39 ‘cu un joc spectaculos: l-a anticipat pe Pablo Marí, lăsându-l pe Manu García în urmă – S-ar fi putut înșela – a scăpat din nou de Pablo Marí și l-a lăsat pe Meijers în spate pentru a-l învinge pe Birighitti cu un șut de la stânga la stâlpul din față. Numere extraordinare ale fostului Sao Paulo: nouă goluri și nouă asistențe îl fac pe Pichichi și golgheterul „ajutat”.

Ajax nu a închis jocul până în 93 ‘.Marocanul Hakim Ziyech – el va fi rivalul Spaniei la Cupa Mondială – a făcut plimbarea cu piciorul stâng pentru a materializa un șut fault din fața zonei. Cei de la Amsterdam sunt încă într-o serie bună – există 10 partide fără a pierde în Liga -, dar continuă foarte departe de PSV.