Fotbal

Atalanta produce o noapte de amintit cu înfrângerea decisivă a Valencia

Hans Hateboer a marcat de două ori, în timp ce Atalanta a învins cu 4-1 pe Valencia, în prima etapă a etapei a 16-a a Ligii Campionilor, punând echipa italiană pe punctul de a-și prelungi primul sezon în competiție. recunoscător pentru eroica lui Hugo Lloris Citește mai mult

Aproape o treime din populația micului oraș Bergamo a fost prezent pe stadionul San Siro pentru a vedea scorul lui Hateboer, Josip Ilii și Remo Freuler pentru Atalanta.

Înlocuitorul Denis Cheryshev a marcat un gol de consolă pentru Valencia, pentru a da echipei spaniole o speranță de a treia a doua etapă la 10 martie.

Atalanta a fost forțat să schimbe târziu în timp ce fundașul Berat Djimsiti a ales o lovitură de gol în timpul încălzirii și a trebuit să fie înlocuită de Mattia Caldara. Partida gazdă a început puternic și Alejandro Gómez a trimis o lovitură liberă aproape înainte ca Mario Paali să forțeze o oprire inteligentă a portarului de la Valencia, Jaume Doménech.

Atalanta a întrerupt blocajul în minutul 16, când Hateboer s deschideți în partea din spate pentru a întoarce crucea lui Gómez de la stânga.Robin Gosens a lovit rețeaua laterală cu puțin timp înainte ca Valencia să intre în meci și aproape să fie egalat pe jumătate de oră după o lovitură liberă executată rapid, dar efortul lui Ferrán Torres s-a prăbușit de pe postul din dreapta. Obțineți e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Valencia s-a apropiat din nou, când șutul transversal al lui Gonçalo Guedes a zburat pe lângă Eliaquim Mangala alunecând la poarta îndepărtată. Dar Atalanta și-a dublat avantajul la trei minute de la interval, în timp ce Ilii a reținut doi apărători. înainte de a trage în colțul din stânga sus.

Atalanta a dominat de la repornire, iar Freuler și-a prelungit avantajul lateral în minutul 57, încurcând un efort spectaculos în colțul din dreapta sus. Zgomotul de pe stadion s-a accentuat și mai mult cinci minute mai târziu, când Hateboer a alergat aproape jumătate din lungimea terenului înainte de a trage pe lângă Doménech.Facebook Twitter Pinterest Mijlocasul elvețian al lui Atalanta, Remo Freuler, aruncă o lovitură minunată în colțul de sus pentru un scor 3-0. Fotografie: Jonathan Moscrop / Getty Images

Cheryshev l-a înlocuit pe Guedes în minutul 64 și a tras unul înapoi pentru Valencia două minute mai târziu, forajând o lovitură joasă în colțul de jos.

Atalanta s-a calificat pentru Cea mai bună competiție din Europa pentru prima dată după o finalizare surpriză pe locul trei în Serie A în sezonul trecut. Și au avansat în fazele eliminatorii, în ciuda pierderii primelor trei meciuri în competiție. Bergamo are o populație de aproximativ 122.000 de locuitori și peste 40.000 au făcut călătoria de 60 km.