Fotbal

Espanyol vs Barcelona: Iniesta a cântat în ploaia din Cornellà

Tie a trecut prin apă într-un derby fără tensiune până când Gerard Piqué a egalat golul inițial al lui Gerard Moreno și l-a trimis pe Cornellà-El Prat să tacă în timpul sărbătorii. În timp ce calmul a durat, Andrés Iniesta, titlul împotriva prognosticului, a condus meciul cu ploi abundente. Uneori, el a jucat ca Gene Kelly în celebrul muzical din 1952.

Al patrulea joc a urmat cu Andrés Iniesta în unsprezece inițial al Barcelonei. Valverde rezistă lăsându-l pe bancă. Derby-ul ligii a părut un scenariu favorabil pentru căpitanul, care va împlini 34 de ani în acest an, pentru a se recupera de la eforturi. Totuși, rotația nu a fost cu el și da cu Messi, Jordi Alba, Rakitic și Sergi Roberto. Dacă Iniesta joacă, „Txingurri” nu negociază: dreptul de proprietate pentru Manche.În Cornellà, înapoi la 4-3-3 și cu Paulinho fără să intervină în zona de mijloc, Andrés și-a amintit de Xavi mai mult ca niciodată. A acumulat multă distribuție a mingii. Și uneori, el a fost și el ca Messi. După pauză, a dansat în ploaie pe mai multe seturi. Trăiască „8”!

Orice proiect viitor în Espanyol ar trebui să-l aibă pe Gerard Moreno ca referință. Moș Perpètua este, de departe, cel mai dezechilibrat jucător din echipa perica. El este cel care marchează cele mai multe goluri, cel care joacă cele mai multe minute și șoferul a aproape toate acțiunile de atac ale echipei sale. Derby-ul a confirmat trendul. Și nu numai pentru golul din cap pe care atacantul catalan a marcat după pauză, ci pentru tot ce a lăsat pe iarba (sau bazinul) din Cornellà. Puțini jucători profită mai bine de argumentele lor.Păstrează Gerard: prioritate absolută pentru Espanyol. Acum, nu este necesar ca militanța sa să fie luată atât de cu suflet. În ultimele minute, el a reușit să-l rănească pe Piqué cu o intrare oribilă.

Espanyol-Barça a fost o nouă oportunitate pentru duo lateral alternativ pentru Ernesto Valverde. După ce antrenorul din Extremaduran i-a indicat pe Semedo și Digne cu o dublă schimbare în ciocnirea de duminică trecută împotriva lui Alavés, la Cornellà au repetat ambele la început. Au avut, totuși, un rol diferit. Dacă portughezul oferea o opțiune îndrăzneață și echilibrată în partea dreaptă, francezii nu se conformau în stânga. Lucas este la ani lumină de Jordi Alba. Acesta a provocat un pic de trafic la ieșirea mingii, nu a adăugat nimic în atac și a lansat unul dintre cele mai grave faulturi pe care istoria recentă le amintește.Nici măcar nu a fost în regulă: Sergio Garcia s-a concentrat cu un confort total.

Nimic nou în ploaie cu Paulinho Bezerra. Nimic nou, în special, atunci când brazilianul acționează în mod responsabil în centrul atenției. Dacă Valverde vă pune în apropierea zonei rivale, cu spatele acoperit și o oarecare libertate tactică, puteți ignora construcția și puteți apărea prin surprindere în secțiunea de licitație. Acest scenariu este ceea ce oferă aripi să ia opt goluri în LaLiga. Cu toate acestea, atunci când “Txingurri” îl folosește în pivotul dublu sau ca interior, Paulinho devine un jucător irelevant. S-a întâmplat împotriva lui Alavés în urmă cu un weekend și s-a repetat în derby-ul de la Barcelona.Dacă Busquets sau Rakitic trebuie să se odihnească, mai bine să-l avem pe Sergi Roberto, care domină comerțul.

De lux serios pentru Espanyol să-l aibă pe Sergio García ca prima opțiune pe bancă. Pe hârtie este așa pentru că Baptistao merge mai departe în planurile lui Quique. Dar apoi se văd meritele unuia și celuilalt și se dovedește că Bon Pastor, în ciuda vârstei, îl întrece pe brazilian în multe aspecte. Deși a intrat într-un quagmire în a doua repriză, Sergio a reușit să găsească spațiul care să-l pună pe Beckham în centrul lui Gerard Moreno în scorul de 1-0.