Hochei pe gheata

Cupa Mondială fără Cehia? Este o reflectare a hochei noastre, personalitățile sunt de acord

În 2004, echipa națională plină de stele a ajuns la prestigiosul turneu după runda finală. La următorul și până acum anul trecut, acum trei ani, nu a fost înregistrat niciun progres din partea grupului. Acum se pare că echipa cehă nu mai mizează pe următoarea Cupă Mondială.

Negocierile privind un nou acord colectiv între NHL și Asociația Gaming vorbesc despre posibilitatea ca următoarea Cupă Mondială să înlocuiască meciul cu Steaua în 2021. Turneul internațional va avea loc la mijlocul sezonului, mai mult într-o formă scurtată într-o săptămână. Până în prezent, Cupa Mondială a avut loc întotdeauna la începutul lunii septembrie și a durat aproximativ paisprezece zile fără meciuri pregătitoare.Canadian Television Sportsnet prevede restrângerea la șase echipe: Canada, SUA, Suedia, Rusia, Finlanda și echipa Europa. Da, fără reprezentare cehă. “Ne pare rău, dar nu este o echipă competitivă independentă”, prezic ei de peste mări.

De ce? Performanță aparent scăzută la ultimul eveniment din septembrie 2016. Șase goluri în trei meciuri, echilibru total o victorie, o pierdere și o înfrângere după raiduri. Rezultatul a fost al șaselea din opt participanți.

La același turneu, selecția mixtă europeană a fost atunci o surpriză. Jucătorii NHL de opt naționalități, inclusiv Slovacia, au purtat albastru și alb.În cele din urmă, europenii au trecut în finală, unde au pierdut în fața campioanelor canadiene în două partide. echipa, spun Prospal și Eliáš

În doi ani, rândurile puzzle-ului național european ar putea fi extinse și pentru a include jucători de hochei cehi. Cu toate acestea, prețul ar fi absența unei selecții independente a Republicii Cehe.

“Nu-mi place.Încă cred că suntem o țară de hochei, dar cu acest pas ne pierdem poziția de vârf ”, nu este de acord fostul președinte Václav Prospal. “Nimic împotriva germanilor, elvețienilor sau slovacilor, dar dacă suntem pe aceeași listă ca ei, ne pierdem identitatea.” „Nu realizăm calitatea celor mai bune echipe. Este neplăcut să recunoaștem, dar așa este. De asemenea, am înțeles că din motive din timp nu are sens să organizăm un turneu cu opt echipe. Două selecții ar trebui eliminate și alegerea a fost a noastră.Din păcate, este un pas logic în ceea ce privește calitatea hocheiului “, spune Eliáš.

Fostii atacatori Václav Prospal și Patrik Eliáš au o bogată experiență națională. Jucători de hochei cehi din NHL, pe baza cărora programul ar fi bazat pe termenul limită. La ultima Cupa Mondială au fost șase tipuri în clasament fără contract în cea mai bună ligă a lumii pentru a găzdui turneul.

„Și vor fi din ce în ce mai puțini. Nu am alcătui o echipă puternică, care, din păcate, reflectă poziția actuală a hocheiului nostru ”, crede Prospal, care a fost unul dintre asistenții de pe banca echipei naționale la ultimul SP.

Elijah este de acord. „Ca jucător, am experimentat turneul (în 2004), unde se întâlnește topul absolut.Doar că nu avem atât de mulți jucători buni pentru a gestiona hocheiul echilibrat cu cei mai buni. ”În schimb, portarul Calgary, David Rittich, este convins că echipa cehă va fi în picioare în competiția de vârf. „Cu siguranță, trebuie să construim o echipă completă pe ea. Avem o mulțime de băieți deștepți în NHL, am putea concura cu toată lumea ”, spune portarul.