Hochei pe gheata

Sixty Lala: legenda amintește de cele mai mari momente din cariera sa

Atacatorul de aripi își va sărbători azi 60 de ani. Alegerea celui mai crucial moment al lungii sale cariere se spune că este dificil pentru el. „Am trecut prin multe, au fost momente frumoase. Dar unul dintre cele mai mari a fost cu siguranță Praga ”, a spus un jucător de hochei care a jucat 14 sezoane în competiția internă de top și a marcat apoi 285 de goluri. a câștigat medalii de aur la Campionatul Mondial.

Și a fost originar din Tábor care a contribuit cu opt goluri la triumf. Cea mai importantă din bătălia finală cu Canada, când a dat un joc de putere cu o jumătate de șut la finalul 5: 3.

„Am câștigat aurul, am marcat golul Canada.Mulți oameni își amintesc acest lucru în Germania, precum și în Cehia ”, a adăugat Lála. „Am dat multe obiective de-a lungul carierei mele, dar acesta a fost probabil cel mai faimos și poate cel mai important. A trecut mult timp în urmă, dar am trăit aproape două săptămâni cu acele emoții după Campionatele Mondiale. Tot era sărbătorit și sărbătorit ”, a zâmbit Lala, care a devenit cel de-al doilea cel mai bun jucător al lui Sergei Makarov în turneu. accelerație excelentă și lovitură precisă, viguroasă. A petrecut cea mai mare parte a carierei sale de hochei în České Budějovice.Cu excepția a două sezoane petrecute în armată în tricoul Dukla Jihlava, cu care în 1982 a reușit să câștige titlul de Cehoslovacia.

A încercat mai întâi să combine fotbalul și hocheiul. Dar până la urmă Lala s-a decis pentru sportul de iarnă. A ajuns la cea mai înaltă competiție din Boemia de Sud la șaptesprezece ani și a strălucit imediat. A marcat unsprezece goluri în sezonul său de premieră. De exemplu, la vârsta de douăzeci de ani, el a jucat deja 150 de meciuri în cea mai înaltă competiție și patruzeci și cinci de goluri marcate.

A avut cel mai mare succes în club cu Dukla. În clubul armatei, unde i-a descărcat pe cei mai promițători jucători de hochei, a câștigat și titlul de împărat al ligilor. „Știi, a fost un alt război în Jihlava.Am avut o vilă acolo, am locuit acolo, ne-au gătit, am avut un chat acolo ”, Lála a menționat povestea de război. locuiește și lucrează în Germania. Compania sa se ocupă de publicitate în lanțurile de vânzare cu amănuntul. „Îmi place tot timpul. Fiul meu George mă ajută deja cu asta, nu trebuie să fiu acolo în fiecare zi ”, a descris el.

Și dacă timpul permite, îi place să meargă acolo unde a crescut hocheiul și unde a jucat cel mai mult. Spre České Budějovice. „Când motorul joacă într-o săptămână, mă duc să privesc. Am urmărit Campionatul Mondial, unde Robert Reichel era asistent. Am petrecut un sezon minunat împreună la Frankfurt, Germania.Altfel, nu privesc mult hocheiul ”, a adăugat el.

“Și nu mai ajung pe gheață, de mult timp am încetat să mai joc. Am purtat pentru prima oară patinele la petrecerea burlacilor a lui Robert, în 2010. Când îți pui echipamentul o dată pe lună, totul doare. Și nu am prea multe dorințe de a mă juca cu bătrâni. Aș prefera să-mi fac timp pentru a juca golf sau pentru a lucra la sală ”, a adăugat el.

Campionul Mondial din 1985 și-a sărbătorit 30 de ani în 1989. Regimul a permis apoi lui Lal să joace în străinătate. Timp de cinci ani a strălucit în prima Bundesliga germană, adunând 351 de puncte canadiene.De asemenea, a încercat liga elvețiană, cea mai mare competiție engleză și și-a încheiat cariera la echipa EV Regensburg la 43 de ani.

Jiří Lála este căsătorit pentru a doua oară și are trei copii, doi fii și o fiică. “Și sunt bunic de un an și trei luni, așa că acum mă bucur și de acest rol”, a încheiat unul dintre cei mai buni jucători de hochei din istorie din České Budějovice.