Ski

Erban înapoi pe gheață. Nu aș face altceva, susține el despre sfârșitul carierei

Erban este greu de uitat de sfârșitul agitat al vacanței de vară trecute. Când a anunțat pe 27 august 2018 că își încheie cariera și că unul dintre motive este comportamentul antrenorului Petr Novák, a început o mare discuție în sportul ceh.

„A fost un capitol mare și crucial în viața mea. Sunt recunoscător pentru asta, chiar dacă a fost dificil, dar medalia de bronz va rămâne încă pe peretele meu acasă ”, se întoarce la jocurile din Pyongchang 2018.

A durat aproape un an pentru a găsi o nouă provocare de viață. Inițial a flirtat cu ciclismul pe pistă, dar după negocierile inițiale cu reprezentanții Dukla Brno, această posibilitate a fost respinsă. În septembrie anul trecut, ea a început să joace un singur meci pentru jucătorii de baschet extraligă Jicin, dar la premieră și-a rănit grav genunchiul.Tratamentul a durat până în luna mai.

Așadar, în această vară, a decis să se întoarcă la iubirea copiilor. Jucător de hochei. „Nu era nicăieri să mă grăbesc, voiam să mă gândesc de două ori, ce mod și ce să fac în continuare”, spune Erban. Acesta poate fi un nou capitol în viața ei și un impuls pentru ca ea să fie fericită atât din punct de vedere sportiv, cât și personal ”, speră Martin Mečíř, director general al clubului Vrchlabi, care cunoaște copilăria lui Erban. “Desigur, este util și din punct de vedere al marketingului.”

În Vrchlabi din liga a doua, unde Erbanová a început hocheiul ca un copil, va preda patinajul pe categorii de vârstă. „Jucătorii de hochei și patinatorii de viteză colaborează în mod normal.După doisprezece ani, am încercat patinele de hochei și am fost surprins că tranziția nu a fost atât de dificilă. Am ceva de transmis ”, a spus fostul reprezentant, în vârstă de 26 de ani. Are obiective și planuri mai mari, ceea ce a fost dovedit de o placă de la olimpiadă ”, adaugă Mečíř.Tricoul alb-albastru va fi purtat de Jaroslav Bednář (42 de ani), actualul manager sportiv al extra-ligii Hradec Králové, experimentatul NHL Jan Hlaváč (42) sau legenda lui Pardubice Petr Sýkora (40 de ani). “Cu siguranță nu aș refuza să mă consult cu ei, dar ei înșiși știu ce este mai bine pentru ei”, presupune Erban. Așa că poate va exista o legătură cu echipa A, va fi o dispoziție bună, dar nu vă pot spune cât de mult o va folosi antrenorul principal Vaclav Badoucek. ”Dar Erban și propria sa carieră sportivă? Dacă genunchiul permite, acesta va juca baschet.În viitor, ea nu va rezista unui bat de hochei și nici nu va reveni la gheață.