Uncategorized

Dezvăluit: „consecințele cumplite” ale relației fotbalului cu jocurile de noroc

Implicarea neîncetată a companiilor de pariuri în fotbal a atras o generație de tineri în asocierea puternică a sprijinului pentru joc cu jocurile de noroc, ducând la „consecințe cumplite” pentru mulți, a constatat un studiu.

Explozia în marketing și sponsorizare de la ultima guvernare laburistă a dereglementat jocurile de noroc în 2005, combinată cu ușurința de a paria online prin intermediul smartphone-urilor, a dus la „gamblificarea” vizionării fotbalului, potrivit cercetărilor efectuate de Dr. Darragh McGee de la Universitatea din Bath Cel mai bun pariu pentru combaterea jocurilor de noroc?Învățați șansele copiilor de pariuri nu se adaugă | Greg Wood Citește mai mult

McGee a petrecut doi ani lucrând îndeaproape cu două grupuri de suporteri ai fotbalului cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani în Bristol și Derry, înregistrându-și obiceiurile de jocuri de noroc în profunzime, într-un proiect de cercetare finanțat de Academia Britanică.

Descoperirile sale, împărtășite exclusiv cu Guardian, includ unii dintre tinerii care îi spun că nu mai pot urmări un meci de fotbal decât dacă au pariuri multiple; în mod obișnuit, ei au până la 25 de conturi la companii de jocuri de noroc online, iar conversațiile lor de fotbal cu colegii sunt mai degrabă despre pariuri, decât despre joc.

Participanții au spus că marketingul companiilor de jocuri de noroc este extrem de eficient, în special ofertele Pariuri „gratuite” și că pierderile lor nu s-au simțit ca niște bani reali, deoarece sunt plasate atât de ușor pe un telefon și nu mai implică accesul la o casă de pariuri.

Unul i-a spus lui McGee „buzz” -ul jocurilor de noroc este „acolo sus cu sexul și drogurile și rock’n’roll-ul”, spunând: „Și, din această cauză, cred că jocurile de noroc sunt cea mai gravă dependență a lotului.”

Participantul respectiv, de 31 de ani -vechi tată a doi copii în Derry, i-a dezvăluit în cele din urmă lui McGee că s-a orientat pentru traficul de droguri pentru o perioadă pentru a încerca să recupereze banii economisiți pentru o vacanță în familie, pe care îi pierduse jocurile de noroc.

Participantul i-a spus lui McGee că a avut 40 de conturi la companii de pariuri online și nu poate urmări meciuri, cu excepția jocului ciudat din Premier League, fără pariuri.Aceasta include pariuri în joc pe numărul de cornere, aruncări sau cărți galbene. El a spus că este „datornic față de ochii mei” la împrumuturile cu salariu ridicat cu dobândă acordate pentru a acoperi pierderile de jocuri de noroc, iar creditul său a fost „pe lista neagră la maxim”. Jocurile de noroc promit o cale către bogăție, capital social și afirmare masculină, dar majoritatea ajung într-un ciclu de îndatorare Dr. Darragh McGee și-a neglijat copilul, pentru că „se așteaptă pe laptop, jucând jocuri continue ziua”, când se îngrijea de ea. El i-a spus lui McGee că a pierdut doi prieteni din cauza sinuciderii, unul atribuit direct datoriilor legate de jocuri de noroc.Derry, ca și alte zone din Irlanda de Nord, are unele dintre cele mai ridicate rate de sinucidere din Marea Britanie.

Pe măsură ce McGee a cunoscut grupurile, el a descoperit că intensitatea culturii jocurilor de noroc online din fotbal a avut efecte catastrofale asupra mulți dintre participanți. „Departe de a fi activitatea bazată pe cunoștințe, fără riscuri, este comercializată, atracția profundă a jocurilor de noroc sportive online a avut consecințe cumplite pentru mulți tineri”, a concluzionat McGee, într-o cercetare completă și care urmează să fie publicată academic anul viitor.

„Studiul a documentat poveștile desfășurate ale mai multor tineri a căror viață de zi cu zi este punctată de adâncirea precarității sociale și financiare, împrumuturi cu dobândă ridicată și datorii bancare, impagări ipotecare, defalcarea familiei și mental lupte pentru sănătate.

„În special, pentru bărbații tineri care se găsesc lipsiți de căi viabile către oportunități de angajare, jocurile de noroc promit o cale alternativă la bogăție, capital social și afirmare masculină, dar majoritatea ajung să fie blocați într-un ciclu de îndatorare. ” Facebook Twitter Pinterest Bărbații tineri au de obicei până la 25 de conturi înregistrate la companii de jocuri de noroc online, a constatat cercetarea.Fotografie: John Stillwell / PA

McGee și-a împărtășit concluziile după ce marile companii de pariuri online reprezentate de Remote Gambling Association au anunțat că vor opri voluntar publicitatea de televiziune „fluierat-fluier” în timpul difuzării sportului live, cu excepția cursei de cai. Această măsură a fost propusă de Partidul Laburist ca parte a unui pachet de reformă care include o taxă de 1% – de 10 ori taxa actuală de 0,1% – pentru finanțarea cercetării și tratamentului pentru dependența de jocuri de noroc.

McGee salută fluierul propus – interzicerea interzicerii publicității ca „un pas în direcția corectă”, dar a spus: „O generație de tineri consideră deja jocurile de noroc ca pe o parte normalizată a sportului.Trecerea la val va necesita o reglementare mai puternică a statului și un angajament autentic pentru redistribuirea unei felii mai mari a pierderilor suferite de jucătorii britanici la educație și tratament pentru jocurile de noroc cu probleme. Educarea următoarei generații despre pericole va fi esențială. ”

Companiile de pariuri au o„ vizibilitate ”atât de mare prin sponsorizarea, marketingul și publicitatea omniprezente și au avut mâna liberă atât de mult, încât voluntarul interdicția este puțin probabil să limiteze sumele jucate.Participanții la cercetarea sa au spus că odată ce s-au înscris la conturi și aplicații de pariuri, solicitările constante în timpul meciurilor și ofertele de marketing, în special ofertele de pariuri „gratuite” sau potrivite, au fost puternice încurajări la jocuri de noroc.

Un total de 14,4 miliarde de lire sterline a fost pierdut de persoanele care au pariat în Marea Britanie din aprilie 2017 până în martie 2018, conform cifrelor produse de Comisia pentru jocuri de noroc, o creștere de la 13,8 miliarde de lire sterline în anul precedent. Din acest total, 5.3 miliarde de lire sterline s-au pierdut jocuri de noroc online, o creștere de 12,8% față de anul precedent.

Companiile de pariuri online au vizat fotbalul într-un mod industrializat, plătind sponsorizarea și publicitatea, inclusiv în domeniul fotbalului mass-media – Guardian acceptă astfel de publicitate – într-un moment în care veniturile de la alți agenți de publicitate sunt în scădere.În acest sezon, nouă din cele 20 de cluburi din Premier League au o companie de jocuri de noroc ca principal sponsor al cămășii și 17 dintre cele 24 de cluburi din Campionat. SkyBet sponsorizează Liga de fotbal și cele trei divizii ale sale și este promovat de Sky în timpul acoperirii TV sportive. Facebook Twitter Pinterest Leeds și Aston Villa sunt două dintre cele cinci cluburi ale Campionatului sponsorizate de cazinoul online 32 Red, cu Derby, Middlesbrough și Preston. Fotografie: Craig Milner / News Images / Rex / Shutterstock

Companiile majore de pariuri cu sediul în Marea Britanie, offshore și în țări de peste mări, în special Asia, sponsorizează, de asemenea, panouri publicitare în jurul pitchurilor, care sunt proeminente în timpul difuzărilor.Cercetările efectuate de Universitatea Goldsmiths anul trecut au descoperit că logo-urile de jocuri de noroc sau branding-ul erau afișate pe ecran pentru între 71% și 89% din programele Match of the Day, chiar dacă BBC nu difuzează publicitate reală.

Lucrarea lui McGee cu fanii mai tineri l-a determinat să concluzioneze că marketingul a „legat” o generație de „o cultură sportivă accelerată în care miza casuală a banilor este un acompaniament esențial pentru vizionarea jocului”. El spune că „o nouă generație de fani ai sportului consideră că jocurile de noroc sunt vitale pentru a se bucura de sport”.

Unul dintre participanți, un tânăr de 27 de ani care locuiește în Derry, i-a spus: „La fel de mult ca și mine bucură-te de ea, jocurile de noroc au stricat sportul acum, pentru că nu poți să-l urmărești fără să te gândești: „Ar trebui să pun un cot la primul obiectiv.” Nu poți doar să te bucuri de el pentru ceea ce este. A preluat complet.Toți colegii mei nu o pot urmări fără să mai parieze. A stricat sportul.

„Acum, stau acolo gândindu-mă la ce ar trebui să pariez sau să îi întreb pe băieții care sunt banii inteligenți în seara asta. Uneori ajung să pariez împotriva lui United doar ca să-l fac interesant! Nu-mi amintesc ultima dată când am urmărit jocul ca un fan real, fără să pariez pe el. ”