Uncategorized

Pochettino al lui Spurs admite datorii către Unai Emery înainte de derby-ul din nordul Londrei

Pochettino își duce echipa lui Tottenham la stadionul Emirates pentru derby-ul de duminică, iar prietenia lor va fi suspendată temporar. Dar respectul dintre perechi este profund, după ce a fost falsificat în opoziție în La Liga și, mai exact, atunci când Emery a recomandat ca Pochettino să-l succede la Valencia în 2012. Lucas Moura îi place să strălucească la Spurs după ce a fost strămutat la PSG Citește mai mult

Emery a plecat spre Spartak Moscova, iar Valencia s-a apropiat de Pochettino, apoi responsabil la Espanyol. Dar i-a refuzat, preferând să rămână loial clubului său, cu care a fost sub contract până în 2014. Valencia s-a mutat în locul lui Mauricio Pellegrino.Pochettino va fi demis de Espanyol în noiembrie 2012.

„Președintele Valencia [Manuel Llorente] m-a sunat și mi-a spus:„ Te vreau în Valencia ”, a spus Pochettino. „Vorbeam și el a spus:„ Unai Emery m-a sfătuit și mi-a spus să te aleg, ești cel mai bun manager. ”Dar am ales să rămân la Espanyol. Sunt loial. Am sunat-o pe Unai, care se afla la Spartak Moscova, și i-am spus: „Vă mulțumesc foarte mult pentru că m-ați recomandat.”

„Trebuie să fiți recunoscători atunci când un coleg – și, ulterior, cineva care a devenit un foarte bun prieten – face asta.Nu este obișnuit ca un manager să recomande un alt manager atunci când părăsește un club. ”The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul zilnic cu fotbalul nostru.

Emery și-a bazat recomandarea pe ceea ce văzuse în activitatea lui Pochettino la Espanyol. „Am făcut-o fără să-l cunosc, dar îi cunoșteam bine Espanyol-ul”, a spus Emery. Prietenia lor va urma și Pochettino spune că au schimbat informații, uneori, despre jucători și echipe.

Când Spurs a jucat la Paris Saint-Germain de la Emery, de exemplu, într-un amical în iulie 2017 la Orlando, Pochettino a primit coborârea lui Serge Aurier și Lucas Moura, care se aflau atunci la clubul parizian. „Unai a vorbit foarte bine și despre Lucas și Serge”, a spus Pochettino.Spurs ar fi semnat Aurier în august 2017 și Lucas în ianuarie 2018.

Mai mult, Pochettino a dezvăluit că Emery l-a întrebat despre viața de manager al Premier League. „Îmi amintesc acum un an la Bilbao, când eram la un congres de fotbal, m-a întrebat despre Anglia”, a spus Pochettino. „L-am sfătuit:„ Da, dacă aveți posibilitatea să veniți, sigur, veți avea dreptate. ”Mesut Özil rămâne pentru Unai Emery în planurile sale de derby Spurs | Jonathan Wilson Citește mai mult

„Nu am ieșit la cină de când a sosit în Anglia, dar știu că suntem vecini. Cred că știe unde locuiesc, dar până acum nu l-am găsit. Prietenia noastră se schimbă? Nu. Este opusul, cred.Vom concura și vom încerca să găsim modalitatea de a ne învinge, dar înainte și după meci, suntem întotdeauna prieteni foarte buni.

„Suntem în contact – și, de desigur, este vorba de fotbal. În cele din urmă, 99,9% din viețile noastre sunt fotbal. Uneori mă întreabă despre unii jucători, unele echipe și noi la fel. Există și contacte între personalul de antrenori, deoarece avem o relație foarte bună între personalul nostru de antrenori. ”

Este posibil ca Emery să fi văzut ceva din stilul său în Pochettino când l-a recomandat pentru Valencia; ambii manageri sunt în favoarea fotbalului dur, puternic, presat și sunt obsedați de micile detalii. În șapte întâlniri din Spania, Emery a câștigat patru și Pochettino două.După duminică, perechea se va întâlni din nou la Emirates în sferturile de finală ale Cupei Carabao pe 19 decembrie.

„Unai a adus idei diferite la Arsenal, o conducere diferită”, a spus Pochettino. „Are abordări diferite, cum ar fi împotriva lui Bournemouth, jucând cu un sistem diferit [trei în spate].

„ Face schimbări în timpul jocurilor. După 22 de ani sub conducerea lui Arsène Wenger, când sosește un nou manager, este sigur că se va schimba. ”