Uncategorized

Sam Warburton: ‘Țara Galilor se află într-un loc minunat. Cupa Mondială este o țintă realistă ‘

„Țara Galilor caută o afacere serioasă”, răspunde Warburton, care și-a făcut reputația de specialist în aripa deschiderii și a cifrei de afaceri, fără compromisuri. „După victoria weekendului trecut asupra Angliei, cred că se află într-un loc minunat. Au întâlnit foc cu foc: Anglia a venit cu acest plan de joc masiv fizic și a fost atât de impresionant când le-au luat asta. Au două jocuri grele, dar Grand Slamul este activ și trebuie să spuneți acum că Cupa Mondială este o țintă realistă pentru ei. ”Elliot Daly găsește greșelile Angliei clar de văzut, dar mai greu de remediat Citește mai mult

< Warburton vorbește după o proiecție a documentarului de la BBC Wales Full Contact, care analizează personal cariera sa, în special decizia sa de a se retrage la un an de la Cupa Mondială din Japonia la care spera să ia parte.El estimează că, în cei nouă ani de jucător profesionist, a petrecut trei ani și jumătate răniți. El continuă să petreacă șase zile pe săptămână la sală, dar nu mai aleargă din cauza genunchilor.

„A existat doar un grup mic de oameni cu care vorbesc înainte să iau o decizie importantă, inclusiv soție, părinți, frate și soră ”, spune Warburton. „Am fost cu toții de acord că a fost cel mai bun lucru pentru mine. Oamenii mă întreabă dacă mi-e dor și nu, dar aș vrea să dau ceva înapoi, poate îndruma jucătorii tineri. Unul dintre motivele pentru care sunt încântat de ceea ce poate realiza Țara Galilor în viitor este sistemul academiei. Am fost unul dintre primii jucători care au trecut prin asta, dar acum jucătorii ies de pe banda rulantă.Persoane precum Aaron Wainwright, Elliot Dee, Dillon Lewis și Ellis Jenkins vor fi prezente pentru câteva Cupe Mondiale după anul acesta.

„Puterea în profunzime pune presiune pe echipă și două meciuri acest sezon au fost semnificative pentru mine. Prima a fost victoria asupra Tongei, când Țara Galilor [cu o a doua echipă virtuală] i-a dus la echipele de curățenie, iar a doua a fost victoria asupra Italiei la Roma, când au fost făcute 10 schimbări față de echipa care a jucat săptămâna precedentă. În ultimul an de Grand Slam, 2012, abia s-a făcut o schimbare, deoarece era un risc prea mare, așa că a face atâtea și a câștiga în continuare la Roma a însemnat o etapă importantă pentru mine.Oamenii au spus că a fost o performanță neconvingătoare, dar cred că a fost masivă ”. Facebook Twitter Pinterest Sam Warburton în timpul Cupei Mondiale din 2011, la scurt timp după ce Warren Gatland l-a făcut căpitan al țării sale la 22 de ani. Fotografie: Philippe Lopez / AFP / Getty Images

Warburton spune că una dintre cele mai dificile părți ale retragerii i-a spus lui Warren Gatland, care îl făcuse pe flancul căpitan al Țării Galilor în 2011, când avea doar 22 de ani și nu era prima alegere în poziția sa pentru Cardiff Blues, iar ulterior l-a numit să conducă și două turnee ale Lions.Gatland va părăsi Țara Galilor după Cupa Mondială și a fost legat de Anglia, deși nu s-ar fi îndrăgit la Rugby Football Union în victoria weekendului trecut când a întrebat cu voce tare dacă Anglia a devenit îmbuteliatori cu marea ocazie.

„Nu cred că ar antrena Anglia, nu că nu s-ar bucura de provocare”, spune Warburton. „Este ca un galez onorific și nu am putut vedea cum se întâmplă. M-ar surprinde cu adevărat. Țara Galilor a reușit atât de mult cu cineva care le dă jucătorilor atât de multă credință și cred că leii vor fi disperați să-l readucă la bord [pentru turneul din 2021 în Africa de Sud].Trebuie să păstreze coloana vertebrală a echipei lor de antrenori la fel: aveți nevoie de continuitate și, oricum, cine este mai bun decât Warren? Abilitatea lui Warren Gatland de a obține cele mai bune rezultate din Țara Galilor augurează bine pentru Cupa Mondială Citește mai mult

„Am vorbit săptămâna aceasta cu Ugo Monye despre remarca lui Warren că Anglia era bombardieră (adică tind să explodeze). Gândul meu inițial a fost că spera că unii fani ai Angliei vor mușca pe el și va avea o chicoteală în timp ce stătea pe canapea, dar cred că a plantat în mod deliberat un gând în capul Angliei, antrenor inteligent că este. Țara Galilor ar putea juca Anglia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale și, dacă acest lucru se va întâmpla, cuvintele sale ar fi aduse direct înapoi și presiunea ar merge asupra jucătorilor din Anglia.

„Anglia fiind Anglia, oamenii se așteaptă atâta. Poate că există ceva adevăr în declarația sa.Este greu să spui categoric da sau nu, iar Țara Galilor își pierduse ultimele trei meciuri din Șase Națiuni împotriva lor, dar când te uiți la cele mai mari trei jocuri din ultimii șase ani, 2013, 2015 și weekend-ul trecut, cel mai aproape vei ajunge la un titlu decisiv în afara sfârșitului de săptămână, Țara Galilor a ieșit pe primul loc. ”

Warburton spune că cel mai mare regret din carieră nu a fost cartonașul roșu pe care l-a primit la 20 de minute în semifinala Cupei Mondiale 2011 împotriva Franței în Auckland pentru un atac periculos pe aripa Vincent Clerc. În ciuda faptului că a jucat o oră cu 14 bărbați, Țara Galilor a pierdut cu un punct și a avut ocazia să câștige cu lovituri târzii.

„Nu mi-am dat seama că atacul era ilegal în acel moment pentru că făcusem exact același lucru. lui Ronan O’Gara în sfertul de finală împotriva Irlandei și a scăpat de el.A fost doar ceva scăpat de sub controlul meu. Este probabil cea mai mare întrebare „ce-ar fi dacă”, dar regretul meu cel mai mare este să nu joc șapte, deoarece cred că ar fi fost fantastic pentru dezvoltarea carierei mele, îmbunătățind aspecte precum portarea mingii. Cea mai mică parte a fost privirea lui Owen Williams [centrul țării din Țara Galilor care a suferit o leziune la gât jucându-se în Singapore care l-a lăsat paralizat] trecând prin accidentarea sa. Descompunerea: înscrieți-vă și primiți e-mailul săptămânal al uniunii de rugby. turneul Lions din 2013 în Australia, după o accidentare gravă la ischișor, era în sala de sport) ar fi avut la fel de mult succes în era amatorilor? “Buna intrebare.Probabil că nu, pentru că nu-mi puteam imagina că mă duc să beau de două-trei ori pe săptămână. M-am concentrat întotdeauna să fiu cel mai bun dintre mine. ”