Unibet

Raritatea lui Tayla Vlaeminck arată schimbările de antrenament necesare pentru a reduce decalajul ritmului

Există multe scrisori și acronime după un nume de Twitter sau se angajează în conversații lungi și acuzatoare despre prejudecățile percepute împotriva lui José Mourinho, conduse de oameni al căror avatar pe internet este fața înfiorătoare și dreaptă a lui Mourinho – echivalentul digital al tencuielii o bucată de șuncă roz transpirație prelucrată peste față, tăindu-ți un set de găuri și apoi participă la o dezbatere televizată în direct despre relele vegetarianismului. Și totuși, uneori este necesar să comparăm bărbați și femei în sport. Dacă doar Unibet bonus pentru a sublinia modul în care două coduri paralele inutile pot beneficia de o teorie și practică puțin mai alăturate.Villiers și Ecclestone ajută Anglia să salveze o mândrie împotriva Australiei Citește mai mult

A existat un moment de interes în această săptămână. în a treia Cenușă pentru femei T20 la Bristol.Cu șapte supravegheri plecate, Tayla Vlaeminck a intrat. Vlaeminck este un tânăr de 20 de ani din Bendigo, apreciat cu precauție ca un bolnav skiddy, whippy, de ritm autentic, deși unul care a suferit deja două leziuni ACL și un umăr dislocat. Și astfel toți ochii s-au întors, cam neliniștiți, spre pistolul de viteză. Prima ei minge a fost un punct. Al doilea ei avea o lungime din spate și a scos din partea lui Nat Sciver o tracțiune de sus. A primit o livrare de până la 75 km / h. Mingea ei finală a fost agățată timp de șase, dar chiar și acest lucru s-a simțit „potrivit”, ritmul suplimentar, ca de fiecare dată, accentuând fiecare detaliu.

Vlaeminck pare un lucru real. Fără îndoială că va primi mai repede, sursa inevitabilelor titluri „Taylah rapid”, data viitoare când va efectua o comandă de vârf.Dar raritatea vitezei și ușurarea ei în timp ce arma a bifat ridică și alte întrebări.

Cricketul femeilor este într-un loc excelent. Acesta este un sport de înaltă abilitate, cu creștere ridicată. Diferența dintre bărbați și femei rămâne, dar se pare că în Unibet cele din urmă pot exista echipe mixte la cele mai multe niveluri și nimeni nu va bate o pleoapă.

Există un lucru. Nu sunt suficiente Vlaemincks. Sau, mai degrabă, diferența dintre viteza de bowling masculină de zi cu zi și viteza feminină de vârf este prea mare pentru a avea un sens real. Există motive structurale pentru acest lucru. Cricketul bărbaților are în spate peste 100 de ani de resurse și tradiție. Are o răspândire mult mai largă la toate nivelurile. Acest decalaj se închide. Reveniți peste 10 ani și apoi aruncați o privire.

Dar acesta nu poate fi singurul motiv.Nu are sens că un amator de sex masculin, sau într-adevăr, un băiat de 14 ani, se poate îmbolnăvi semnificativ mai repede decât o femeie profesionistă. Acesta nu este modul în care funcționează în alte sporturi. Atletismul, de exemplu, arată că femeile pot alerga ca fulgerul și să arunce pe jos obiecte grele. Femeile cele mai rapide aleargă cu 100 m cu 8,7% mai lent decât bărbații cei mai repezi. În cricket, un bowler feminin de nivel superior este cu 20-25% mai lent decât echivalentul său masculin.

Nu sunt expert în bowling rapid. Însă Steffan Jones este un fost antrenor profesionist rapid Glamorgan și un gânditor profund în aceste aspecte. Acțiunea frontală a lui Vlaeminck mi-a amintit de un post recent publicat pe social media despre Jones despre diferențele dintre ritmul masculin și feminin. Jones crede că problema este antrenarea.De la o vârstă fragedă, femeile sunt învățate să se îmbogățească în același mod ca și bărbații, o metodă dezvoltată de-a lungul mai multor ani pentru a scoate la iveală un anumit set de puncte forte. După cum spune el: „Dacă continuăm să încercăm și să reproducem modul în care omologii masculi sunt bolnavi, atunci nu va exista niciodată un bowler rapid în jocul feminin. Cu toate acestea, cred că dacă începem să-i antrenăm pe jucătorii tineri de la tinerele la toate fațetele din față, da, cred că pot. ”Spin: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru săptămânal de cricket.

El continuă să vorbească despre „Puterea trunchiului de rotație” și compară tehnicile de aruncare a jabalinei feminine care accentuează un set mai liniar de mișcări. El concluzionează că femeile au pur și simplu nevoie de un antrenament mai bun și mai personalizat, de la o vârstă foarte fragedă.

Acest lucru se simte ca și cum ar trebui doar să fie corect la un anumit nivel.De asemenea, abordează o problemă mai largă, că majoritatea sporturilor majore sunt prin natura lor sexistă sau cel puțin părtinitoare împotriva femeilor în modelarea lor de bază.

Acesta nu este un lucru actual. În anii în care sporturile noastre majore au fost codificate, femeile au fost puține în considerare ca sportive. Fotbalul de asociere pe care îl jucăm este Charterhouse fotbal. Rugby-ul este fotbalul Rugby. Acestea nu erau școli coeducative, la fel cum regulile și tehnicile codurilor pe care le-au produs tind să recompenseze un set distinct de atribute. de la zero, calitățile recompensate și tehnicile încurajate pot fi foarte diferite. În acel moment venim cerc complet. Ceea ce spune Jones despre antrenoarele rapide ale femeilor se aplică oricui. De ce nu se învârtesc oamenii mai repede în timp?De ce ni se pare că am terminat la 90 de ani? De ce ai antrena fiecare persoană ca și cum fizicul lor este același, mai degrabă decât un lucru distinct, cu propriile unghiuri și forțe? Deschiderea ușii pentru o știință sportivă mai detaliată poate fi doar un salt mare înainte pentru toată lumea.

Sunet îndepărtat? Ei bine, s-ar fi putut întâmpla deja o dată. Există dovezi că au fost femeile care au inventat în primul rând bowling-ul cu brațe rotunde, necesare prin ținutele formale, greierii de sex feminin din secolul 19 au trebuit să poarte și au fost adoptați rapid de către omologii lor bărbați. Cine știe, cu puțină grijă și puțin mai puțin grijă pentru ideea unei dimensiuni potrivite tuturor, ceva similar s-ar putea întâmpla chiar din nou.